Oog voor Rotterdam. Al ruim een kwart eeuw zet ik mijn stad en haar kleurrijke inwoners op de gevoelige plaat. Eerst als fotojournalist voor het Rotterdams Dagblad en andere lokale media, tegenwoordig als veelgevraagd zelfstandig fotograaf.

Kenmerkend voor mijn fotografie is het maatschappelijk en documentair karakter. De beelden vertellen het verhaal van de stad en de mensen die haar maken tot wat ze is. Sociale thema’s als (over)leven, milieu en werk belicht ik op mijn eigen manier. Of beter gezegd: op z’n Rotterdams. Direct, waarheidsgetrouw en zonder onnodige franje of poespas.

Op locatie werk ik het liefst met natuurlijk licht en wat het moment me geeft. Hierdoor zijn portretten zachter en authentieker. Mijn hoogwaardige apparatuur garandeert perfect beeld, ook bij weinig licht.

 

Waar kan ik Jan voor inhuren?
Documentaire en journalistieke fotografie
Verhalende fotografie met een betrokken en maatschappelijk karakter.

Reportages en storytelling
Sprekende beelden over mensen, evenementen, bedrijven en instellingen.

Portretfotografie
Persoonlijk beeld, alleen of voor groepen.

 

Voor wie werkt Jan?
Woningstichtingen, zorginstellingen en onderwijs. o.m.: Erasmus Universiteit, Gemeente Rotterdam, Gemeente Schiedam.

 

Waar heb ik het werk van Jan eerder gezien?
Kleurrijke Rotterdammers (2017). Ode aan de excentriekelingen, durfallen en lefgozers van Rotterdam. Een liefdesverklaring aan ieder die zichzelf durft te zijn.

Werkers van Schiedam (2016). Portretserie over echte mensen met echte vaardigheden. Van jenever tot complete boortorens, in Schiedam wordt het met de hand en met liefde gemaakt.

 

Contact
Heb je een vraag? Of wil je samenwerken? Neem dan vrijblijvend contact op via info@fotojvdp.nl of 06 282 00 359